Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför går det så trögt?

Annons

Medlemmarna i Svenska Spårvägssällskapets Gävleavdelning kämpar för att få en museispårväg mellan Stenebergsparken och Briggen Gerda. En spårvagn togs hit från Malmköping (den fint upprustade US-10:an som rullade i Uppsala från 1906) för att prova spåret under havets dag 2007.

Provturen gick bra. För första gången på 51 år rullade en spårvagn i Gävle till mångas glädje. Föreningen har haft loppis och försäljning av tavlor och vykort mm vi ett flertal tillfällen för att få in pengar.

Alla jobbar ideellt. Vi har även fått bidrag från olika fonder och från kommunen så att vi kunde börja med reparationerna. Vi blev sedan utan lokal och köpte då in en begagnad hall från Uppsala som vi hade hoppats att kommunen skulle ordna någon lämplig plats till.

Ett år har gått förlorat vad gäller reparationerna av vagnarna. I år är det 100 år sedan spårvagnarna började rulla i Gävle (1909).

Det vore en fin present till föreningen under jubileumsåret att få en lokal som möjliggör det fortsatta restaureringsarbetet på vagnarna.

Det känns som om ärendet valsar runt hos olika tjänstemän inom kommunen. Kommundirektör Göran Arnell var inbjuden till vårt årsmöte för ett år sedan och informerades då om vårt projekt.

Ettans spårvagn kom till oss år 2006 och den öppna släpvagnen köptes 2007.

Vi hoppas nu inom föreningen att något händer med lokalfrågan. För Gävles del måste väl en museispårväg vara ett plus vad gäller turismen. Nog måste väl Gävle kommun tycka om vår idé?

För andra året i rad får vi vara med i Engesbergs campingblad, som delas ut till turisterna, med reklam för vår kommande museispårväg. Vi tackar Engesbergs vänner och campingråd för det.

Varför skulle inte en museispårväg vara ett plus för Gävle?

Titta på Malmköping vilket trevligt inslag med spårvagnarna som rullar med turister på deras museispårväg. Varför ska allt vara så trögt i Gävle?

Med hopp om mer liv i Gävle som är en alldeles för död stad om sommaren.

Hälsning från en hoppfull medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare