Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför skillnad mellan dam- och herrishockey?

Öppet brev till Brynäs IF

Lördagen den 27 januari gästade jag, min sambo och våra två barn, fem och åtta år, mötet mellan Brynäs IF och SDE Hockey i SDHL.

Min familj och familjen vi såg matchen tillsammans med pratade om vilka skillnader det är att gå på en herrmatch och en dammatch då det under pauserna i matchen visade sig att inte en enda kiosk höll öppet, de flesta toaletter var låsta och entréhallarna nedsläckta.Några dagar senare promenerar jag med min åttaåriga pojke som säger:

– Mamma, det är så konstigt att det inte går att köpa korv när damerna spelar. Och ingen rök när spelarna kom ut på isen. Och inget fyrverkeri. Och varför var inte Brynästigern där?

Det är med sorg i hjärtat jag ser på min son när jag bekräftar honom med att säga:

– Ja, det är jättekonstigt.

Det jag nu vill veta är hur Brynäs IF jobbar strategiskt för att utjämna skillnaderna mellan sin dam- och herrverksamhet? Både gällande arrangemangen kring matcherna, marknadsföring, men också på ett mer övergripande plan för att skapa förutsättningar för ett jämställd idrottande på elitnivå?

Det kan skilja mer än 100 000 kr per månad i lön mellan en dam- och en herrspelare. Damhockeyspelare på elitnivå tränar med villkor och förutsättningar som lämnar mycket att önska.

Jag vill att Brynäs IF, som den anrika förening ni är, svarar på hur jag ska kunna se min femåriga dotter i ögonen och säga att hennes ishockey är precis lika viktigt och att hon är precis lika mycket värd som sin storebror när föreningen signaler precis det motsatta?

Med vänlig hälsning

En hockeymamma

med hopp om ett annat svar än att damernas matcher inte genererar samma pengar som herrarnas

Svar direkt: Hej Hockeymamma!

Vad kul att höra att du och din familj har besökt Gavlerinken och tagit del av våra SDHL-matcher. Vi arbetar aktivt för att förbättra vår verksamhet och inför denna säsong gjorde vi riktade insatser och investeringar för att höja evenemanget.

Men vi håller med det er om att det fortfarande är mycket arbete kvar att göra för att höja underhållningen och service kring matcherna. Vi att kommer fortsätta arbeta för att förbättra och skapa bättre ekonomiska förutsättningar kring damverksamhetens olika delar.

Men det är en process som pågår och vi vet att det är ett omfattande arbete som kräver lite tid för att få allt på plats.

Med vänlig hälsning

Brynäs IF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare