Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför väljer recensenten bort vissa konserter?

Dagens (2/7) GD innehåller bland annat programmet för Brita Plancks Engeltoftakvällar. Men ingen kommentar av denna verksamhet. Detta framstår som särskilt märkvärdigt eftersom GD:s musikrecensent Camilla Dal i samma nummer ägnar en hel halv sida åt en konsert i Staffanskyrkan. Musikanterna där är säkert värda all uppmuntran, men hur skulle det vara om hon också ägnade sig åt Engeltoftakvällarna, till exempel med en recension av Roland Pöntinens konsert den 29 juni?

Camilla Dal har en gång i en recension av en konsert på Konserthuset syrligt kommenterat att publiken denna gång lyckligtvis inte som vanligt bestod av mest 50-plussare. Är det möjligen så, att hon har fått för sig, att Engeltoftakonserterna mest lockar till sig sådana som närmar sig ättestupan och därför bör negligeras?

Svar direkt: Kära Margit! Vi har ju en hel månad på oss att bevaka Engeltofta, så du ska se att det kommer nåt tids nog. I övrigt är kultursidans eventuella brister i bevakning inte på något plan Camilla Dals ansvar utan helt redaktörernas (Widegren och Wikström.) Glad sommar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare