Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varför värvade man dem...?"

Annons

Hej Keb!
När man värvar en spelare, kanske speciellt de utländska, så vill man ju att den spelaren bidrar med någon spetskompetens eller någon kvalitet som saknas i laget.

Granström är rivig, ettrig och en riktig grovjobbare, Lasse Jonsson är ojämn men har höga toppar, Dixon är en allround två-vägsspelare och Wanwig bidrar med aggressivitet och tyngd.
Samtliga är bra värvningar i mina ögon.
Sedan har vi då Vas, Svanberg och i viss mån Lauritzen. Inget ont om dessa spelare men varför värvade man dem? Svanberg och Lauritzen känns som en komplementsspelare och då anser jag att det är bättre att plocka dem från egna led.
För vilken egenskap är Janos Vas värvad?
Det hade varit billigare, bättre och mer långsiktigt att t.ex. från början satsat på exempelvis Silfverberg, Bertilsson och Thegel. Dina åsikter?Vad jag förstått så värvades ungraren Vas för att bidra med att han från AHL-håll visat sig vara en mycket duktig karaktärsspelare. Och därifrån fått fina vitsord av de coacher som haft honom i sina lag.

Och det tycker jag även att han visat här i Brynäs, inte i alla matcher, men eftersom han ofta fått lite speltid är det inte heller så himla lätt att hela tiden vara på topp och kunna prestera det man verkligen kan.
Trycket på honom, liksom en annan som jag då tänker på, Johan Alcén, har varit speciellt stort i höst. Vas läser spelet bra, står på rätt sida om motståndarna och är stark och bra runt kring sargen.
Men visst kunde man kanske istället direkt ha satsat på exempelvis Jakob Silfverberg, men alltid lätt att i efterhand, när Silver visat upp så bra spel i A-laget när han getts chansen, komma och säga det.

Värvningarna av Svanberg och Lauritzen diskuteras väldeliga av många fans, det vet jag. LHC-forwarden kom till för att ersätta långtidsskadade Björne D. och Svanberg som sjunde, åttonde back.
Ledningen visste inte riktigt hur bra Simon Bertilsson skulle klara sig och därför köptes Ola in från Oskarshamn.
Lauritzen tror jag kan bli en riktigt habil elitspelare till kommande säsonger, han har visat gott gry och blivit bättre och bättre, visat bra spelsinne, bra rörlighet och spelförståelse och har även speeden under rören.

Mer läsning

Annons