Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Variation på blomkål

Annons

1 kg blomkål

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl crème fraiche

1 gul lök, skalad

2 vitlöksklyftor

10 g citrontimjan

salt

Garnering: Grillad purjolök, 1 ask shiso-krasse

Koka hälften av blomkålen mjuk med grädde och mjölk. Sila bort vätskan och mixa slät med crème fraiche. Smaka av med salt. Plocka resten av blomkålen i små buketter.

Skiva löken fräs med olivolja och timjan. Tillsätt blomkålen och täck med vatten. Koka till blomkålen är mjuk. Kyl ner och blanda upp med citronskal och lite rapsolja.

Rosta purjolöken tills den är svart i 300 grader i ugnen. Vid serveringen lägger man små klickar av purén och blomkålsbuketterna på ett fat. Dekorera med små flagor av purjolöken och shiso-krassen.