Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varierat på biblioteket

SANDVIKEN
Lina Erkelius, Claes Andersson och Mehmed Uzun, är aktuella författare som i vår besöker biblioteket.
Som vanligt bjuder Sandvikens folkbibliotek på ett varierande och underhållande vårprogram.

Annons
Bland annat kommer författaren Claes Andersson, som var 2002 års Stig Sjödin-stipendiat. Besöket blir den 29 mars. Veckan före kommer den kände författaren Mehmed Uzun att intervjuvas av Gunilla Kindstrand, känd från TV:s Röda rummet, men som faktiskt inledde sin journalistbana på Sandvikens Tidning på 70-talet. Den 3 maj ska hon möta författaren Lina Erkelius, som kommer ut med en ny bok.
I april ska Bernt-Olov Andersson möta Rut Berggren i Gästrikebuketten. I april ska också Lundaprofessorn Birger Bergh, mera känd från TV-programmet Fråga Lund berätta om den heliga Birgitta.
De tre närmaste programmen i februari och mars är Gränslandet, ett program som handlar om skillnaden mellan konst och vetenskap. Agnes Nobel, docent i pedagogik och universitetslektor vid Högskolan i Gävle föreläser. Göran Svedberg ska sedan berätta om en Gammelsvenskby i Ukraina.
Under våren blir det också två konstutställningar i Folkets hus. Mellan 14 april och 4 maj ska konstskaparna från Hofors visa sina verk. Från 18 maj till 1 juni ställer Hammargymnasiets elever ut.
Under våren bjuder dramapedagogelever från Västerbergs folkhögskola på en mix för barn på måndagarna.