Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsartist från Texas höjde temperaturen

Jill Johnsson på fredag, Mark Chesnutt på lördag och vet man inte vad Country and Western eller kanske hästjazz för oinitierade är efter dessa dagar, då har man sannerligen missat denne man.

En världsartist från Texas på turné, direkt från Danmark till Furuvik och Sverige för första gången.

Iklädd jeans, utanpåskjorta samt hatt och med gitarren hängandes på bröstet steg han in på Furuviks scen. Här var det inget snack om prat och alltför mycket publikfrieri utan gitarren fick tala omgående.

Redan efter tre takter flödade traditionell Country och Western ut över nejden med dess oigenkännliga sound och scenen började gunga. Publiken – många med hattar, revolvrar med vidhängande hölster, sporrar på bootsen – började närma sig scenen och stämningen steg i takt med skymningen. De som kunde sin idol, ja dom sjöng med och visade sin uppskattning.

Mark, född i Beaumont Texas och som staplat guld och platinaskivor på hög, backades upp av ett sjumannaband med den typiska slidegitarren och egentligen fattades bara lite honkeytonk-stämning med dansande barflickor på scenen. Men dom fanns där trots allt, linedancescenen var mestadels ockuperad och där kunde en och annan beskådas.

Efter en och en halvtimmes spelning började ldel 2 av konserten. Generösa fem extranummer bjöds publiken på och avslutningsnumret, Aerosmiths I don´t wanna miss a thing gjorde han minst lika bra som resten av konserten.

En mångsidig och stor artist avslutade kvällen med autografskrivande, tog sitt pack och pack för att fortsätta till Irak för att underhålla de amerikanska soldaterna.

Vi förstår att dom också kommer att få en härlig musikalisk upplevelse.