Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästare i quake firas

GÄVLEPer Hållander från Stockholm möttes av en ordentlig välkomstkommitté i går kväll när han kom till Gävle.

- Skål för världsmästaren, utbrast hans farbror Leif Hållander, sedan han viftat färdigt med flaggorna och blåst ett helt gäng serpentiner.
Per Hållander kom nästan raka vägen från Paris, där han tillsammans med tre kompisar vunnit VM i quake, ett sorts dataspel.
- Man spelar lagvis och springer omkring i en simulerad datormiljö, och så gäller det att koordinera attacker och ha ihjäl motståndarna, förklarar Per Hållander.
Fast blodigt är det inte, påstår han, utan mest orealistiskt.
Quakespelandet växer snabbt runt om i världen, och pengarna börjar bli stora. 56 000 plus en dator fick alla fyra vinnarna med sig hem.
- Jag tror inte att quake kommer att bli så stort som fotboll eller hockey, men det kommer definitivt att växa. Fast blir det alltför populärt så lägger jag nog av för då krävs det för mycket för att hålla sig i topp, säger Per Hållander.
För han är inte den som stänger in sig framför datorn i alla väder. Man måste göra annat också, annars blir man knäpp, menar han.
Att det gick så bra nu i Paris beror på ihärdig träning en vecka före tävlingen.
- Det gäller också att man känner varandra bra i laget. Och att man har snabba reflexer och tålamod. Men det är inte jobbigt att spela. Det var värre efteråt när det tog tre timmar att ta sig igenom horden av journalister, säger han.
Och ger sin farbror en vass blick för att han lurat dit oss.
Men farbror Leif skrattar bara och gör sig färdig att skära upp tårtan.
HANNA JANSSON
026-15 96 46
hanna.jansson_gd.se