Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnor tillbaka i Sandviken

Medlemmarna i det världsberömda metalbandet Slipknot bugade för Entombed när de träffades nyligen. Ändå känner sig Entombedsångaren LG Petrov mest som en vanlig kille som gillar att festa och lyssna på musik.

Försäljningsmässigt ligger Entombed långt från de största mångmiljonsäljande metalbanden i världen. När det gäller inflytande på utvecklingen så är läget ett helt annat. Det är därför medlemmarna har festat med Metallica och möts med största respekt av de andra banden när de spelar på festivaler.
– Det är ju kul när folk tycker att vårt band är bra, men jag känner mig verkligen inte som någon världsstjärna som gömmer sig backstage och inte kan visa sig ute bland folk. Är det festival så går jag runt festar och kollar på bra band som alla andra, säger LG Petrov, som sjunger i Entombed.
Entombed bildades i slutet av 80-talet, när genren dödsmetall fortfarande låg i vaggan och har sedan dess varit bandet som bidragit mest till musikstilens utveckling. Från början genom att introducera den mangelhårda musiken till en bredare massa, senare genom att blanda in melodiska inslag, som tidigare var helt bannlyst.
– Vi har aldrig haft någon plan utan det har mest blivit som det blivit. I efterhand kan man väl säga att vi såg lite längre än de flesta, säger sångaren.
I början av karriären, förmodligen 1991, spelade Entombed i Sandviken. Då filmades konserten och delar av materialet blev bandets första video, till låten "Left hand path". Vad LG Petrov minns så har de inte spelat i Sandviken sedan dess.
– Det ska bli kul att komma tillbaka. Vad jag har förstått så är det en ganska liten lokal också och det är alltid roligt med intima spelningar. Vi kommer dit och headbangar loss helt enkelt.
Tycker du att Entombed har fått den respekt ni förtjänar?
– Jag för fan. Alla metalband i hela världen vet vilka vi är. Det är coolt. När vi träffade Slipknot nyligen så bugade medlemmarna för oss och sade att det var en ära att få träffa mig. Det kändes lite skumt, men jag sade till dem att vi skulle ta en sup tillsammans och ha roligt istället och då lugnade de sig.