Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varma mackor från grillen

För 4 personer
600 g kycklingfilé
2 paprikor
100 g getost
4 stora skivor ljust bröd
färsk timjan
Till marinaden:
2 msk rapsolja
1 msk tomatbaserad chilisås
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
Att äta till:
blandad sallad
Gör så här:
1. Blanda marinaden av neutral olja, tomatbaserad chilisås (typ kryddig ketchup) och paprikapulver. Klyv kycklingfiléerna till drygt centimetertjocka skivor. Vänd köttet i marinaden och låt det stå och dra en stund.
2. Dela paprikorna i större bitar. Skär getosten i skivor.
Tänd grillen och se till att det blir fin glödbädd.
3. Grilla kyckling och paprika. Grilla bröden sist. Lägg upp bröden och fortsätt med getost, paprika och kyckling. Garnera med färsk timjan som droppas över.
En blandad sallad smakar gott till.