Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varma mackor från grillen

Annons

För 4 personer
600 g kycklingfilé
2 paprikor
100 g getost
4 stora skivor ljust bröd
färsk timjan
Till marinaden:
2 msk rapsolja
1 msk tomatbaserad chilisås
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
Att äta till:
blandad sallad
Gör så här:
1. Blanda marinaden av neutral olja, tomatbaserad chilisås (typ kryddig ketchup) och paprikapulver. Klyv kycklingfiléerna till drygt centimetertjocka skivor. Vänd köttet i marinaden och låt det stå och dra en stund.
2. Dela paprikorna i större bitar. Skär getosten i skivor.
Tänd grillen och se till att det blir fin glödbädd.
3. Grilla kyckling och paprika. Grilla bröden sist. Lägg upp bröden och fortsätt med getost, paprika och kyckling. Garnera med färsk timjan som droppas över.
En blandad sallad smakar gott till.