Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varma vackra vårkase välkommen!

Störst, varmast, populärast.
När Gefle Drängar traditionsenligt klämde i med "längtan till landet" i lågornas sken hade flera tusen personer samlats i parken vid Högskolan.

Kanske var kasen större än någonsin, och värmen från den övertända stapeln med kasserade lastpallar tvingade publiken att retirera tiotals meter. I övrigt var sig precis allt likt jämfört med tidigare år. En liten vagn sålde godisremmar. Alldeles för unga barn smällde smällare i vassruggen. Fjortisarna smög runt med sina klirrande ryggsäckar och tusentals människor i alla åldrar hälsade på gamla bekanta, umgicks med familjen och förevigade varandra med sina mobilkameror.

Polisens grupp med syfte att hålla koll på ungdomsfylleriet rapporterade vid tiotiden att man beslagtagit mindre sprit än befarat.

– Antingen smyger de duktigt eller så finns det helt enkelt inte så mycket. Däremot en del öl, säger vakthavande befäl vid Gävlepolisen.