Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande manifestation för den lokala musiken

När den traditionella vinterkylan sent omsider drog in över Gävle passade det perfekt med lite extra värme.

Sådan som det bjöds på i ett fullspikat konserthus när Ria och några medarrangörer slog ett slag för medmänskligheten.

Succén var klar redan före galans öppning eftersom både auktionen och biljettförsäljningen inbringat mången skön slant till det välgörande ändamålet.

Och inte blev det sämre när vi fick vara med om den härliga artistparaden i Gevaliasalen där allas vår favoritpräst Bengt Wiklund band samman alltihop med säker hand och mellansnack med humor. Ja, han sjöng också, denne goe gubbe som faktiskt nästa år firar 50-årsjubileum i sitt yrke.

Roger Pontare som äntrade scenen i finalen med att bland annat sjunga ”Sång för miljoner röster” (passande titel för övrigt) i alla ära, men här handlade det mest om en manifestation för den lokala musiken. Tänk så många skickliga artister, sångare och sångerskor det finns i Gävle med omnejd! Här kom dom som på ett pärlband och framförde ett par av sina respektive låtar och det var en härlig blandning av olika genrer.

Alec Ahlenius på Nöjespoolen inledde på vackert sätt i en duett med Sara Kreft, hon som gjorde succé som Tommy Körbergs adept i TV 3: talangjakt ”True Talent”. Därefter fick Sara chansen att briljera solo och hon kan bli en lysande stjärna med dragning åt countryhållet.

Salvation bjöd på något så ovanligt nuförtiden som instrumentalmusik och gruppen hade verkligen flyt. Clara Hagman från Ace Of Base imponerade hon också i sina akustiska låtar med lite countrystuk. Magnus Arnar är en sångare av rang, vilket han ju visade i musikalen ”Jesus Christ Superstar” och nu hade han återigen Hille kyrkokör med sig i Leonard Cohens mästerverk ”Hallelujah”.

Ramblin Romeos med Danne Königsson bakom sångmicken imponerade stort dom också för att inte tala om Beardfish, som var först ut efter pausen. Vilket härligt band med Rikard Sjöblom i spetsen. 2011 var händelserikt och snart väntar en turné till Kanada. Tjejerna i Coffee Beans kom in och sjöng bland annat ”Anthem” ur Chess innan så Jacob Gordin gavs plats för att sjunga ”Livets skafferi” och nya ”Vild och ljus”.

En kanonkväll helt enkelt, tre timmars underhållning som värmde på flera sätt. Tummen upp för Ria och dess initiativtagare Hans Ivarsson.

Stefan Andersson stefan.andersson@gd.se