Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varmt, vemodigt och karga gotiska indieballader

Först ut denna kalla kväll var Northern Safari. De består mestadels av AnnaSara Formgren men även av musikern Maja Simonsson som trakterar både klarinett och cello.

Annons

Northern Safari kallar sin musik hälsingecountry men påminde väldigt mycket om Sophie Zelmani, vilket inte alls ska låta som kritik. Det är varmt, vemodigt och mycket trevligt. Första låten hette Led Zeppelin men lät knappast som bandet.

AnnaSara berättade mellan låtarna små anekdoter som fick oss att le och den sista låten som hette Fighter var på svenska – och det ska de bli i framtiden, enligt bandet. Jag ser mycket fram emot att höra mer.

Under många år har jag hört Jimmy Jönsson både som trummis i Isobel & November och Deer Tracks eller som sångare i Red Cell. Men han har hela tiden skrivit egen musik som är mer karga gotiska indieballader.

Jimmy tar tag med akustisk gitarr och bygger upp dramatiska ljudslott som Jimmy Jönssons ambitiösa röst får färglägga till en gråmulen värld.

Adora Eye är suggestivt men tappar tyvärr fart då han måste stämma gitarren mellan varje låt. Även om texterna låter bra skulle det vara intressant om Jimmy tog och gjorde detta på svenska, vilket skulle ge en större press på honom. Men hans Mark Lanegan aktiga indieblues är riktigt bra som den är också.

Peter Alzén