Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för heta batterier

Vissa kameramodeller från Panasonic kan bli överhettade och kortslutas om du använder batterier från en tredjepartstillverkare.

Vissa kameramodeller från Panasonic kan bli överhettade och kortslutas om du använder batterier från en tredjepartstillverkare. Därför har Panasonic släppt en uppdatering av mjukvaran som förhindrar användning av sådana batterier.

Kameramodellerna som berörs av problemet och som kan uppdateras med en ny firmware:
FX40/FX48     
FX550/FX580    
FT1/TS1    
FS4    
FS6    
FS7    
FS8    
FS15    
FS25    
FS42    
FS62        
TZ7/ZS3    
TZ6/ZS1    
TZ65    
G1
GH1

Vid användning av batterier som inte tillverkats av Panasonic kan batterierna överhettas eller kortslutas vilket kan leda till kroppsskada. I alla fall om man får tro Panasonic. För att detta inte ska ske har tillverkaren släppt en uppdatering av mjukvaran till kamerorna. Uppdateringen gör att kamerorna inte känner igen batterier från en tredjepartstillverkare vilket i slutändan ju gör att sådana batterier inte går att använda.

Panasonics supportsida kan du ladda ner uppdateringen.


/Elin Parmhed