Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning: Storbluff mot företagare

/
  • Här är en faktura som Bolagsupplysningen skickat ut till en företagare.
  • Brevet där företagare uppmanas komplettera sina uppgifter.

Brevet ser ut att komma från en myndighet. Men i själva verket är det en bluff – som kan stå företagare dyrt.
– Det tar mycket energi, säger Gävleföretagaren Jonas som vill varna andra.

Annons

Näringslivsorganisationen Svensk handel har blivit överrösta av kommentarer de senaste dagarna. Alla vill de prata om brev från företaget Bolagsupplysningen – som finns med på Svensk handels varningslista.

– Helt sjukt, det bara väller in kommentarer. Det är exceptionellt mycket, säger Hans Tjernström, pressansvarig på Svensk handel.

Jonas, som är företagare i Gävle, fick brevet från Bolagsupplysningen på torsdagen. Det stod att han hade ingått ett avtal för tre månader sedan. Något som skulle kosta honom 5 000 kronor per år.

– Min kväll blev förstörd, säger Jonas.

Han började surfa runt på nätet för att försöka hitta information om företaget. Ganska snart insåg Jonas att han absolut inte var ensam om att ha fått brevet.

– Jag satt och läste om det i flera timmar. Det verkar vara en mycket större sak än vad jag trodde.

Den statliga myndigheten Bolagsverket har till och med gått ut med en varning: "Det är inte Bolagsverket som står bakom detta brev. Erbjudandet rör möjligheten att ingå i en privat onlinetjänst och har alltså ingenting med Bolagsverket att göra", skriver de på sin hemsida.

Bolagsupplysningen är registrerat i Estland, men har en svensk hemsida. Gefle Dagblad har försökt nå företaget utan att lyckas under fredagen.

Annons