Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varsågod, här är sommarens bioprogram!

Storfilmen ”Änglar & demoner” med Tom Hanks sparkade igång en biosommar som också innehåller ”Borat”-uppföljaren ”Brüno” och nya Almdóvar. Till konkurrensen om den riktigt stora sommarpubliken återfinns Michael Mann-dramat ”Public Enemies” med Johnny Depp. Premiär: 24 juli.

Danskt är det också i sommarens stora skräckfilm – Lars von Triers ”Antichrist” med Sverige-premiär den 5 juni (dock inte i Gävle) och med Willem Defoe och Charlotte Gainsbourg i huvudrollerna.

Barnen kan glädjas åt ”Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna” medan den mer vuxna publiken ser fram emot nya filmer av Pedro Almodóvar (”Brustna omfamningar” den 14 augusti) och Woody Allen (”Whatever Works” den 21 augusti). Och så filmen som definitivt lär bli sommarens mest kontroversiella: ”Brüno”. ”Borat”-komikern Sacha Baron Cohen använder den här gången sin gerillateknik genom att klä av modeindustrin som den österrikiske modejournalisten Brüno. Hans vapendragare spelas av svenske ”Tillsammans”-skådisen Gustaf Hammarsten. Premiär: 10 juli.

Erik Helmersson/TT Spektra