Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vasaskolans teaterelever ger Djungelboken i modern tappning

Vem har väl inte sett eller hört talas om ”Djungelboken”? Filmen från 1967 som bygger på Rudyard Kiplings ungdomsbok från 1894 med diverse berättelser från Indien där fokus lades på den lille hittepojken Mowgli, som uppfostras av vargar och undervisas av livsnjutaren, björnen Baloo och pantern Bagheera i djungellivets skola.

Här har Vasaskolans avslutningsklass på teaterprogrammet tagit upp den berömda och synnerligen omtyckta historien och för att understryka att det är en version som moderniserats (och för att inte irritera känsliga Disney-advokaterna) har de valt att kalla pjäsen för ”Jungelboken”.

– Handlingen utspelar sig i en post apokalyptisk värld och fokuserar på identitetssökande, kulturkrockar och överlevnad, förklarar Amanda Jansson, den elev som ansvarat för marknadsföringen.

– Pjäsen utspelar sig i en mörk framtid där människorna på grund av krig och andra katastrofer blivit ett djur och där naturen håller på att ta tillbaka de sönderfallna städerna. I denna karga omgivning växer Mowgli upp och måste, som alla på gränsen till vuxenlivet, söka efter sin egen identitet och sin inre röst.

Publiken får (förutom Mowgli, Baloo och Bagheera) möta även andra välbekanta figurer som ormen Kaa och Shere khan, men också hiphop-aporna Noppe och Joppe, kobran Thuu, den lismande schakalen Tabaqui och många fler. Elva aktörer har bärande roller på scenen och tillsammans med statisterna rör det sig om ett 30-tal medverkande. ”Jungelboken” har offentlig premiär på Spegeln i Gävle i kväll och spelas även den torsdag-fredag-lördag.