Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veganpropaganda i GD är tveksamt

I GD den 4 mars släppte insändarred. in två stora artiklar som bägge propagerade för att vi borde bli veganer. Jag har inte sett något bidrag som propagerar mot veganismen.

Insändare: Tillsammans kan vi påverka en oansvarig matindustri

Det behöver inte vara så här, bli vegan

Eftersom GD borde stå neutrala i den ofta mycket hätska diskussionen mellan de som äter kött och fisk och de som inte accepterar någon som helst produkt från djurriket, vare sig att äta eller ha på sig (dessa kallas veganer).

De argument för att vi inte ska konsumera något från djurriket som framfördes har fått stå oemotsagda. Jag vill nämna några saker som blir problematiska om vi alla blir veganer: Det tillåts inte för en vegan att äta ägg, smör, ost (utöver givetvis att inte få äta kött, fisk eller skaldjur).

Vidare får en vegan inte klä sig i läderskor, inte ha en plånbok i skinn, inte ha ett bälte av läder, inte rida på en häst med lädersadel, inte sitta i en bil som har skinnklädsel.

Tlllvaron för en vegan blir naturligtvis väldigt jobbig eftersom en vegan hela tiden måste vara på sin vakt mot all kontakt med djurriket. Men insändaren vill rekommendera oss alla denna extrema livsstil. Jag läste för övrigt i dagens tidning en artikel där en familj befriats från sitt barn. Jag citerar: "En 1,5-åring omhändertogs av socialtjänsten i Nacka efter misstänkt näringsbrist, skriver Nacka Värmdö Posten."

Den utlösande orsaken ska enligt tidningen ha varit familjens veganska kosthållning. Jag har själv en nära släkting som är vegan. Han har efter tio års vegankost fått B12-brist.

IB

Svar direkt: Hej IB

Insändarsidan är öppen för alla åsikter som ryms inom tryckfrihetsförordningens ramar. Dit hör alldeles avgjort skribenter som propagerar för veganism, liksom insändarskribenter som hävdar motsatsen till veganism.

Oftast fungerar debatten så att de som har motsatta åsikter skriver insändare och bemöter skribenten/skribenterna. Så har dock inte skett i det här fallet. Faktum är att du är den första som åtminstone skriftligt har reagerat på de två insändarna.

Med vänlig hälsning

Anders Wennberg

insändarredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare