Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem kan planera hur ofta man gör toalettbesök?

Vem kan planera för hur mycket eller litet toaletten används i ett hushåll? Gästrike Återvinnare med Sita som entreprenör anser att de hushåll som har slutet slamtömningssystem i förväg ska veta hur toaletten kommer att användas och anmäla tömningsveckor enligt schema!

Om inte detta görs till Sita kommer en tilläggsavgift på flera hundra kronor per tömning. Har man försökt lämna schema för tömning och att det sedan inte stämmer (tanken blir full före bestämd vecka) måste man också betala extraavgift, det räcker alltså inte med den tusenlappen varje tömning kostar.

Vilka andra skattebetalare i Gävle kommun måste ange hur mycket toaletten används i hushållet?

Vi betalar samma skatt som alla andra plus cirka 1 000 kronor per tömning.

Som de flesta förstår är det mycket olika hur man behöver tömma, ibland är man bara några personer i hushållet, ibland kommer många gäster i olika perioder, detta är helt avgörande hur snabbt tanken fylls. Vi måste vara ganska många som fått detta brev från Gästrike Återvinnare med hot om extraavgift om vi inte tar kontakt med Sita och i förväg beställer det kommande årets tömningar.

Hur har styrelsen tänkt och tagit beslut om att vissa hushåll utanför stadens avloppssystem i förväg ska bestämma hur mycket hushållets toalett används?

Kan tänka mig att Sita vill ha denna beställning för sin planering, men då måste man kunna gå tillbaka genom åren och statistiskt se hur många gånger fastigheten har tömt sin tank.

Dock kan ingen i förväg bestämma vilka månad/månader tanken töms, det beror helt och hållet på hur många personer som finns i fastigheten i olika perioder.

Vi vet att kommunen helst ser att det investeras i en reningsanläggning med infiltrering. Detta är mycket kostsamt och min personliga uppfattning är att har man ett slutet system för toalettavfall är det 100 procent säkert att inget infiltreras i brunnar för färskvatten, allt toalettavfall tas om hand på rätt sätt. Det kan man aldrig vara helt säker på vid infiltrering i marken hur bra de nya metoderna än är.

Styrelsen för Gästrike Återvinnare måste ompröva detta beslut som fördyrar för oss som har investerat i slutna system för att marken inte ska infiltreras av bakterier.

Håll rent i marken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare