Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska köpa Gavlegårdarnas lägenheter?

Vilka är det egentligen som ska köpa de 737 lägenheterna av Gavlegårdarna? Gefle Dagblad ringde runt till några fastighetsbolag i jakt på ledtrådar.

Annons

Mäklarbyrån Nai Svefa har hand om försäljningen av fastigheterna i Bomhus och Sätra. Men de hänvisar alla frågor vidare till Gavlegårdarna – som i sin tur inte ger några kommentarer.

Uppenbart är att affären har pågått en längre tid.

Fastighetsinvesteringsbolaget RSS Nordic Development köpte nyligen Parken, tidigare Estraden, i Sätra där bostäder planeras. Delägaren Stig Erlend säger att de var intresserade av de 737 lägenheterna.

– Vi har tittat på det här och har pratat med mäklaren, men vi är inte med i någon budgivning, säger han.

Malmöbaserade fastighetsbolaget Heimstaden är desto mer hemlighetsfulla.

– Oavsett om vi hade varit med i budgivningen eller inte så kan jag inte kommentera någon pågående affär, säger Tom Rasmussen, investment manager på Heimstaden.

Är ni intresserade av Gävle?

– Vi köper vårt första paket av GefleBo och har tillträde i april. Det är klart att vi ser Gävle som en intressant ort, säger han.

Gefle Estate AB, ägare av GefleBo, meddelar att de inte är med i kampen om lägenheterna.

Läs mer:

Klart: Lägenheterna säljs – trots protester

Gavlegårdarna vill sälja över 700 lägenheter

Gavlegårdarna om utförsäljningen: "En politisk fråga"