Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterantraktorer i Rörberg

GÄVLE
Det kommer att åka omkring många gamla traktorer på vägarna i Valbo på lördag. I bästa fall kommer alla fram till målet, årets veterantraktordag på Gestrike Airport vid Rörberg.

Annons
Traktordagen arrangeras för fjärde året i rad av Valbo Veterantraktorklubb. De första åren arrangerades dagen i Mackmyra, men uppvisningen drog så mycker folk att traktordagen flyttades till Rörberg.
Traktorklubben har nu 170 medlemmar och 420 registrerade traktorer.
Förra året tog sig 67 traktorer till Rörberg och arrangörerna hoppas att det blir ännu fler i år. Räkna därför med att möta många gamla långsamma traktorer i Valbo när de är på väg till arrangemanget under förmiddagstimmarna före klockan tio. På eftermiddagen ska de köras hem efter klockan fyra.
- I år kommer vi också att visa upp en lingrävmaskin och en Casterpillar bandschaktare, säger traktorklubbens ordförande Mikael Linander, Mackmyra.
Den som möjligen undrar hur en stenkross från trettiotalet fungerar får se en i aktion, driven av en lika gammal Fordson Mayor-traktor. Som vanligt blir det också en traktorparad och traktorpulling, det vill säga en dragtävling mellan veterantraktorerna.