Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är 100 procent ärliga"

Roger Nordin har tillbringat halva sitt liv i radiostudion. Ett av hans starkaste minnen är när Gert Fylking under direktsändning hoppade från sjunde våningen. Två till tre anmälningar per år till granskningsnämnden är vad Rix Morgon Zoo får räkna med menar Roger.

– Jag fick ett sms från en kompis som frågade om jag visste att de ska lägga ner Rix FM i Gävle. Jag trodde att han skojade. Men nu kan man ju bara hoppas på mirakel, säger Roger Nordin.

Vi har slagit oss ner på Brända Bocken som väcker många minnen till liv för Roger. Det var på den tidigare Brända Bocken som han hade några av sina första direktsändningar. Under några år sände han direkt därifrån under Cityfesten.

Roger Nordin har sedan barnsben vetat att han skulle syssla med radio. Vid tio års ålder fick han vara med under en direktsändning och insåg då att radio var hans kall i livet.

Sedan dess har det bara rullat på för Roger. Vid 13 års ålder sände han närradio innan han fyra år senare hamnade på nystartade Rix FM.

Där har han varit sedan 1994 och trivs som fisken.

– Nerven i radion och jakten på lyssnarsiffror som driver mig, säger han.

Roger som egentligen inte hade några planer på att flytta från hemstaden Gävle hamnade genom jobbet i Stockholm.

Där blev han kollega med en av hans stora inspirationskällor radioprofilen Ulf Elfving. Han hade i början motivationssamtal med Roger och Ulf såg stor potential i honom.

Roger sände i ett par år Rix topp 6 innan han år 2000 blev tillfrågad om han kunde tänka sig att tillsammans med Titti att sända morgonradio.

Från början var de tänkta som en nödlösning tills man hade hittat några mer namnkunniga. Men i dag är Roger, Titti och Gert inne på sitt åttonde år som Rix Morron Zoo.

– I början när det bara var jag och Titti kunde det ibland bli för snällt. Det var bra att Gert kom in och ställde till med lite oreda, säger Roger och skrattar.

Enligt Roger är hemligheten med Rix Morron Zoo att de alltid är hundraprocentigt ärliga. Han tror också lyssnarna har lärt känna dem och att deras olikheter gör att det blir väldigt dynamisk radio.

Roger beskriver sig själv som diplomaten i gänget och försöker styra upp Titti och Gert när de bråkar allt för mycket.

Ett av hans starkaste radiominnen är, förutom när de hade en livslevande häst i studion, när Gert Fylking hoppade från sjunde våningen och landade på en stuntmatta.

– Det är sådan förtrollad stämning när vi får lyssnarna att stanna vid radion i över två timmar, säger Roger.

Han berättar lite skämtsamt att Rix Morron Zoo nästan räknar med att få två till tre anmälningar per år.

Men annars försöker de bara att vara roliga gubbar på morgonen menar han.

Sista gången man kan höra Rix Morron Zoo i Gävle är kring nyår.

Enligt Roger kommer de troligtvis att spela någon låt av Tomas Di Leva eller Nordman som en hyllning till de trogna Gävlelyssnarna.