Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver en bättre hundgård

Vi är några hundägare med hundar som ofta samlas i hundgården på Öster. Det är det enda stället där hundarna kan springa fritt och rusa av sig på en stor yta. Vi märker att allt fler söker sig hit och det är verkligen skönt att kunna slappna av när man tar av hundens koppel innanför grindarna. Trodde vi. Vi har en liten spänstig hund som tydligen kan hoppa väldigt högt. Staketet på hundgården var ingen match och i dag höll vi på att förlora honom, då han jagade en boll som av misstag studsade över staketet. Han flög efter och hade endast siktet på bollen som hamnade mitt på vägen.

Trafiken är stundtals väldigt intensiv just där och hade det inte kommit två räddande änglar på cykel, som lyckades stoppa vår hund, hade han med all sannolikhet blivit påkörd. Därför ber vi er på Gävle kommun att snälla, snälla höj stängslet så att våra hundar inte kan hoppa över. Vi kommer med all sannolikhet inte kasta några fler studsande bollar, men vi vet att hunden kan hoppa över. Likväl som många andra, som kanske dessutom är aggressiva och flyger på en hund som går utanför stängslet. Vi vill ha en plats där våra hundar kan leka fritt och där vi inte behöver oroa oss över deras liv.

Orolig matte och husse

PS. Tack ni på cyklarna som stannade och räddade vår hund DS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare