Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver en lokal

Annons

Bravo Gävle kommun, medarrangör till internationella konferensen om handikappidrott och fysiska aktiviteter för funktionshindrade. Fem dagar med 300 deltagare från 59 länder och en kronprinsessa. Bra initiativ! När kommunen nu visar sådant seriöst engagemang för denna fråga finns det hopp att kommunen med kraft engagerar sig i Gävle Handikappteaters kända och akuta problem. Föreningen behöver tillgång till en fungerande repetitionslokal till sina 31 skådespelare (främst ungdomar). I sex år lånade vi en genomgångskorridor i Polhemsskolan, men i december förra året skulle skolan byggas om. Under höstmånader letade vi intensivt efter lokal och fann en fristad i Borgarskolans aula. Tack rektor Leijonhufvud som hjälpte oss! Nu ska aulan byggas om till Kulturskolans elever och då finns inte plats för oss. Så från och med 1 juli saknar föreningen lokal. Gävle Handikappteater har inte råd att hyra lokal, utan måste låna.

Vi behöver ingen egen lokal, inte ens någon scen. Det vi behöver är en större fri golvyta och en liten skrubb att ha de viktigaste sakerna i.

Vi behöver tillgång till lokalen minst tisdag, onsdag, torsdag från klockan 17 och vissa helger. Tillgänglig för rullstolar.

Vi behöver närhet till busshållplats, då våra skådespelare kommer från Skutskär, Bomhus, Andersberg, Hagaström, Hofors, Valbo, Sätra och alltför många bussbyten medför svårigheter.

Och vi behöver en lokal där vi får stanna några år. Många av skådespelarna har svårigheter vid förändringar. För att inte tala om färdtjänsten som har ännu svårare att hitta.

Under våren har vi letat lokal. Tidskrävande mitt i jubileumsåret. Otaliga mejl, telefonsamtal (skolor, föreningar, Gävle fastigheter, kyrkan med mera.)

Teater är fysisk aktivitet och kultur. Och kultur är idrott och idrott är ju kultur här i Gävle. Så förhoppningsvis gav den internationella konferensen kommunen nya fräscha idéer som kan gynna oss?

I oktober firar Gävle Handikappteater 30-årsjubileum. Unik förening i Sverige. Biljetterna säljs redan. Att vi nu blir ”hemlösa” stoppar inte galaföreställningen.

Så Gävlebor, se fram emot ett nytt inslag i stadsbilden. Envisa och positiva funktionshindrade skådepelare som repeterar i någon av Gävles vackra parker. Det är renodlad Kulturell allemansrätt.

grundare av Gävle Handikappteater

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare