Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver ett trafikhinder

Som boende på Brunnsgatan på Söder i Gävle blir man förundrad över hur trafikplanerarna tänker när man planerar var det ska placeras trafikhinder.

Man kostade på asfaltering av Brunnsgatan förra sommaren, och det var väl bra, men på samma gång togs farthindret i korsningen Luthergatan och Brunnsgatan bort. Jag såg själv när asfalteringsarbetarna skrapade bort hindret och kvar blev det en svag upphöjning på 10 till 15 millimeter.

Det bor väldigt många äldre på Söder och många är rörelsehindrade och går inte så fort. Det körs fort på Brunnsgatan, mycket fort sedan det blev ny asfalt och farthindret försvann. Ska man gå över gatan måste man gå fort för ingen bilist håller den lagstadgade hastigheten 30 kilometer per timme.

När man ser hur man sprider ut trafikhinder på Vallongatan och i Villastaden kan man ju undra vad man har för kriterier när man bestämmer var det ska vara trafikhinder. Förundrad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare