Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi blickar framåt

Patrik Stenvard , M,

Carina Östansjö, FP,

Ingemar Kalén, KD,

Stig Zettlin, SVP,

samlas i Samverkan för Gävleborg, och ger här en inledande syn på landstinget och dess problem.

Samverkan för Gävleborg nu bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet kommer gemensamt under återstående mandatperiod att driva en aktiv oppositionspolitik och framföra konstruktiva motförslag till den Socialdemokratiska majoritetskonstellationen med stödpartier.

Landstinget Gävleborg står som så många andra landsting och kommuner runt om i Sverige inför tuffa tider när det gäller ekonomin. Dessa tider kräver ett tydligt politiskt ledarskap som vågar och kan ta ansvar. Den diskussion om prioriteringar inom välfärden när resurser till sjukvården inte räcker till måste vidgas till att omfatta länets kommuner och övriga aktörer i länet och i riket. Vår politik syftar till att ge större valfrihet för patienterna, bättre kontroll och nyttjande av de ekonomiska resurserna men också verksamhetseffektivisering där personalen har en nyckelroll. Det är viktigt för oss att lyssna in och ta del av alla tankar och idéer som finns inom verksamheterna. Landstinget har många skickliga anställda som är beredda att ta ett större ansvar bara de får möjlighet att bestämma mer själva. Genom nya former av ekonomiska ersättningssystem till vårdteamen kan personalen ges stimulans samtidigt som landstingets service till patienten blir ännu bättre.

Genom att sätta patienten i centrum och ge förutsättningar vill vi ge den bästa möjliga sjukvården till hela länets befolkning, en vård där behov och önskemål kan tillgodoses.

Införande av Vårdval Gävleborg har länge varit en viktig fråga för oss samverkanspartier. Nu står vårt län äntligen inför ett införande av vårdvalet och efter detta kommer primärvården kunna öppnas upp och på ett patientvänligt sätt förbättra sjukvården. Mångfald och valfrihet är ledorden för oss.

Med en ökad psykisk ohälsa i samhället vill vi skjuta till extra resurser till denna viktiga del av sjukvården. Psykiatrin ska vara ett prioriterat område. Regeringen har också valt att satsa extra resurser på området, därför är det mycket angeläget att landstinget tillvaratar dessa pengar och inte genomför nedskärningar inom verksamheten.

Samverkan för Gävleborg gick till val 2006 på alternativ landstingspolitik med patienten i centrum. Vi kommer under året arbeta med en ny valplattform och åter gå till val med en patientfokuserad politik och bryta Socialdemokraternas dryga hundraåriga maktinnehav.

Samverkan för Gävleborg

Patrik Stenvard , M,

Carina Östansjö, FP,

Ingemar Kalén, KD,

Stig Zettlin, SVP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel