Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har en hel del att göra”

Kriminalavdelningen på polisen bekräftar att man tagit emot tipset från Gun Westby.
Men det har varit mycket att göra:
– Vi har haft många frihetsberövade och häktningsförhandlingar, förklarar Anders Hellberg varför ingen hunnit ringa tillbaka.

Flera tips om den försvunna Barbro Åkerblom har flutit in till polisen. Bland dem finns även tipset från Gun Westby som kan vara den senast kända iakttagelsen av den 72-åriga kvinnan från Forsbacka.

Men bearbetningen av tipsen har fått hård konkurrens från andra arbetsuppgifter.

– Det är ju en hel del vi har att göra. Under veckan som gått har flera personer varit frihetsberövade och det har hållits flera häktningsförhandlingar, säger Anders Hellberg, ansvarig för kriminalavdelningen vid Gävlepolisen.

När en utredning är på väg till häktning har polisen pressen på sig att hinna klart med förhör och bevisning i tid så att den misstänkte blir häktad i stället för att släppas på fri fot.

– Det tar sin tid, säger Anders Hellberg.

Han försäkrar också att arbetet med inkomna tips om Barbro Åkerblom kommer att fortsätta i dag och i morgon.

– Jag lämnar nu över alla papper till förundersökningsjouren som jobbar i helgen, säger Anders Hellberg.

Gun Westbys iakttagelse är intressant på flera sätt. Dels såg hon kvinnan utanför sin altan under ganska lång tid, i flera minuter.

Dels såg hon kort tid därefter bilden i tidningen och var säker på att bilden och kvinnan hon sett var samma person.

Det vore dessutom logiskt om Barbro Åkerblom, som av sonen Jonny Nilsson beskrivits som periodvis förvirrad, varit synlig i Gun Westbys bostadsområde.

En buss från Forsbacka där Barbro Åkerblom bor stannar ett stenkast därifrån. Sonen, som kan ha varit slutmålet för den tänkta resan, bor längre ut i Bomhus.