Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har höga krav på fällfångst

Annons

I en insändare ondgör sig representanter för Naturskyddsföreningen, Djurens Rätt och Rovdjursföreningen över fällfångst av lodjur. Detta för att man anser att djuren far illa.

Som stöd för sina antaganden hänvisar men bland annat till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Jägareförbundets uppfattning är att man inte ska använda fällor för fångst av några djurarter över huvud taget om djuren orsakas oacceptabelt lidande. Samman krav ska således ställas på minkfällor som fällor för lodjur.

Alla modeller av fällor som får användas ska vara testade och godkända av Naturvårdsverket som i sin tur samarbetar med veterinärerna på SVA.

Enligt vår uppfattning är det få, om några, länder som har så höga krav på fällfångst som Sverige.

Det är förvånande att Naturvårdsföreningen allierar sig med Djurens Rätt och Rovdjursföreningen som i praktiken är emot all jakt.

Vi har på flera platser ett bra samarbete med Naturvårdföreningen för att skapa biologisk mångfald bland annat med hjälp av fällfångst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare