Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi i S vill ha ett företagsvänligt Ockelbo

Vår kommun har länge haft en tätposition som en av Sveriges mest företagarvänliga kommuner, skriver Magnus Jonsson S, kommunstyrelsens ordförande, Ockelbo kommun

Den viktigaste framtidsfrågan är arbete åt alla, att Ockelbo har full sysselsättning. De unga är framtiden. Lusten för entreprenörskap behöver skapas redan i unga år. Därför har skolan en stor uppgift i att göra våra elever nyfikna på företagsamhet på olika sätt. Det kommer att ge förutsättningar för fler och starkare företag och därmed fler jobb i Ockelbo kommun.

Vår kommun har länge haft en tätposition som en av Sveriges mest företagarvänliga kommuner. De senaste åren har vi tyvärr tappat placeringar. Här måste vi vara självkritiska! Vi socialdemokrater i Ockelbo kommer att se till att vi tillsammans tar tillbaka toppositionerna i näringslivsrankningen. De kvinnor och män som vill bo, leva och driva företag i vår kommun ska känna sig väl bemötta och välkomna. Det kommer att krävas mod och tydlighet. Vi måste prioritera våra lokala företagare. Vi ska utveckla den interna processen i kommunen, eftersom vi vill bidra till att stärka vår egen kommuns utvecklings- och tillväxtarbete genom ett fortsatt gott samarbete med de företagare, som redan finns i vår kommun.

Besöksnäringen växer fram som en allt viktigare framtidsbransch i kommunens näringsliv. En växande besöksnäring betyder fler jobb i kommunen och ökade skatteintäkter. De besöksmål vi har i dag är mycket viktiga för oss, dels ger de arbetstillfällen men även indirekt genom att stärka handelns utveckling och möjligheter att utöka och anställa. Vi socialdemokrater i Ockelbo kommer att utveckla mötesplatser där nya djärva företagsidéer utvecklas.

Magnus Jonsson (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Ockelbo kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel