Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi lyssnar nyfiket

Det är en central del av vår politikutveckling, hävdar Sofia Arkelsten, Tomas Tobé, Margareta B Kjellin och Lars Beckman, Moderaterna.

Nya Moderaternas politik syftar till att återupprätta arbetets värde och bekämpa utanförskap. Vi är övertygade om att en stark arbetslinje och ordning och reda i ekonomin är helt avgörande för att Sverige ska hålla ihop.  

Sedan 2006 har sysselsättningen ökat med 200 000 personer och vi utanförskapet pressats tillbaka med ungefär lika mycket. I Gävleborgs län har arbetslösheten minskat från 8,9 procent till 8,4 procent under tiden med Fredrik Reinfeldt som statsminister. Detta trots en hård finnanskris och instabilitet i världsekonomin. Företagandet ökat också i länet och sjukfrånvaron sjunker. Men utmaningarna finns överallt omkring oss, inte minst i Gävle där vi nu ser att gamla jobb är på väg att försvinna.

Hela Sverige står fortfarande inför stora utmaningar. Att Sverige tagit ansvar för de offentliga finanserna innebär inte att vi är skyddade från ekonomisk oro i vår omvärld. Detta ställer också krav på att vi fortsätter att utveckla en ansvarsfull ekonomisk politik. Ungdomsarbetslösheten är fortfarande för hög och alltför många människor lever fortfarande i utanförskap.

En viktig del i vår förnyelse är det nyligen påbörjade arbetet med att skriva ett nytt handlingsprogram. Handlingsprogrammet ska klargöra vilka de viktigaste prioriteringarna är i vårt fortsatta arbete för att rusta Sverige inför framtiden och hur vägen dit ska se ut. Det handlar dels om hur vi kan bredda arbetslinjen för att säkerställa en god gemensam välfärd för alla med hög kvalitet i skola, vård och omsorg. Men även andra viktiga frågor som hur hållbarhets- och miljöpolitiken kan utvecklas framöver

En central del av en vår politikutveckling är att lyssna och vara nyfikna. Därför kommer det under arbetets gång att finnas stora möjligheter såväl för moderatmedlemmar som för människor som ännu inte är medlemmar att komma med inspel, frågor och synpunkter. Öppenhet och dialog är självklara inslag i arbetet.  

Vi förnyar också politiken på andra sätt. Nya moderaterna har fem arbetsgrupper som jobbar med att utveckla vår politik inför valet 2014 inom fem olika områden; ekonomi, välfärd, trygghet, hälsa och miljö.

Vår idé är att svarar på väljarnas frågor. Motsatsen till det är Socialdemokraterna. Det är många väntar på besked från Socialdemokraterna. Varför slår alla deras förslag mot arbetslinjen? Varför vill de minska rot- och rutavdragen som ger jobb? Vill de fortfarande fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga? Och framförallt, med vilka andra partier vill de regera? Det saknas samlade svar.

Vårt besked är tydligt: Tillsammans tar vi nya tag och fortsätter förnyelsen av Moderaterna.

Sofia Arkelsten

Partisekreterare

Tomas Tobé

Margareta B Kjellin

Lars Beckman

Riksdagsledamöter från Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel