Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste anpassa våra verksamheter

Precis som alla andra verksamheter i Landstinget Gävleborg ska vi i barn- och ungdomssjukvården använda våra resurser på bästa och effektivaste sätt. Det innebär att vi måste göra förändringar.

Förslaget att slå samman barnavdelningarna på Gävle sjukhus kommer från oss i barn- och ungdomssjukvårdens ledningsgrupp. Förslaget är lagt utifrån att beläggningen på avdelningarna är cirka 73 procent. Därför har vi föreslagit att vårdplatserna dras ned, och i och med det minskas personalstyrkan.

Magdalena Selnes efterlyser i sin insändare mer samarbete med förlossning och BB. Dina synpunkter är viktiga och vi kommer att fortsätta att söka bra samarbetsformer. Sammanslagningen av barnavdelningarna utesluter alltså på inget sätt samarbete med förlossning och BB. Vi ser att det i framtiden kommer att bli ännu viktigare att samverka mellan olika verksamheter i landstinget.

Precis som du skriver kommer vi att ha tillräcklig kompetens att vårda nyfödda barn. Men i en framtida storregion så kommer vi inte att kunna konkurrera med Akademiska sjukhuset i Uppsala (UAS). Det är inte meningen heller. Den absoluta spetskompetensen kommer även i framtiden att finnas på UAS.

För att barnen också i framtiden ska få den vård de behöver så måste vi anpassa våra verksamheter efter våra förutsättningar. Allt annat vore ansvarslöst.

Verksamhetschef BUS Gävleborg

Vårdenhetschef Avd 107A Gävle sjukhus

Vårdenhetschef Avd 107B Gävle sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare