Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste stoppa dödsolyckorna

Femton personer dog i trafiken i Gävleborgs län förra året. Det är alldeles för många – nu måste vi hjälpas åt för att göra trafiken säkrare.

Just nu är det högtryck i semestertrafiken och många är ute och kör långa sträckor på väg till och från sina resmål. Det är viktigt att ta paus ofta under långresorna. Uppåt var tredje olycka beror sannolikt på trötta förare.

I fjol dog 397 personer och 3 657 skadades svårt i Sverigetrafiken. MHF är fast beslutet om att dessa siffror måste ner. Därför finns MHF under juli månad på 70 rastplatser över hela landet. Cirka 550 MHF:are ställer upp gratis i kampanjen ”Ta Paus”.

Vi vill få bilisterna att tänka till och påminna dem om hur viktigt det är att vara en vaken, nykter förare som följer trafikreglerna.

Sedan förra året har nya hastighetsgränser börjat införas i landet. De nya hastighetsgränserna är direkt anpassade till vägens säkerhet. Om alla trafikanter respekterar hastighetsgränserna kan nära 150 liv räddas varje år. Samtidigt gör man en insats för miljön.

I en undersökning gjord av försäkringsbolaget If uppger 40 procent av bilförarna i Gävleborgs län att de kör för fort minst hälften av gångerna bakom ratten.

Du kanske inte tror att det spelar så stor roll om du ligger något över hastighetsgränsen, men din hastighet bidrar till att öka det allmänna trafiktempot, miljön påverkas och risken för olyckor ökar. Så ge ditt bidrag till en säkrare trafik genom att hålla hastigheten.

BengtOlof Bokström, MHF Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare