Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi släpar sopor och andra tjänar pengarna

Annons

Sopsorteringen! Det är ju bara ett skämt! Vi (Sveriges medborgare) ska tro att vi gör detta för miljöns skull. Sanningen är att det hela handlar om pengar, för de som tar hand om och förädlar de produkter du och jag släpar till sopsorteringen tjänar stora pengar, det ska varje svensk vara medveten om! I vår familj måste vi nu för tiden ha ett stort utrymme hemma enbart för de sopor som vi måste åka med bilen till återvinningsstationen med.

Vi har inte sett av lägre sophämtningsavgifter samtidigt som vi får frakta bort cirka 90 procent av våra sopor själva, vad beror det på? Många av de sopor (papper) vi lämnar tillbaka får vi sedan betala dyrt för när vi är på affären och köper toapapper eller tidningar!

Att lilla Sverige skulle lösa ett globalt miljöproblem genom att vi tvingas sortera våra sopor till absurdum kan väl ingen gå på?

Varför får inte jag som lämnar tillbaka till exempel papper, betalt per kilo eftersom jag vet att mottagaren tjänar mycket pengar på det jag lämnar in?

Nä, det är som vanligt, vi svenskar, godtrogna, ska göra som staten bestämt och inte opponera oss! För annars kan vi faktiskt få ett års fängelse – om vi återlämnar fel...

Ove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare