Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill bli bättre – tyck till här och hjälp oss!

Gefle Dagblad är din lokala tidning, din nyhetssajt. Vi vill lyssna på dig. Därför ber vi dig nu fylla i en enkät om vad du tycker, skriver nya chefredaktören Katarina Ekspong.

Kära läsare,

Tack för att du läser Gefle Dagblad!

Suget efter nyheter från närområdet är det som är den grund vi står på. Gefle Dagblad vill vara till nytta – och till nöje. Vi vill hålla koll åt dig.

Klicka här för att komma direkt till enkäten.

Utan ditt intresse för nyheter från närområdet och för berättelser, människoöden, sport, kultur, nöje och debatt skulle vi inte finnas. Vi gör allt detta idag.

Vår ambition är att vara nära genom att granska och skildra det som händer här, vara lokala och beröra. Vi ska nagelfara makthavare och granska kommun och region för att se hur skattepengarna används. Vi ska granska problem och lyfta det positiva på ett sätt som bidrar i samhället. Vi planerar att satsa allt mer på det nära och lokala.

Konspirationsmakare brukar numera emellanåt anklaga medier för att ha en dold agenda. Men Gefle Dagblads agenda är inte dold utan fullständigt öppen. Vi vill göra nytta. Vi vill beröra. Och vi vill göra det möjligt för dig som läsare att påverka agendan och framtiden där du bor.

Därför vill vi bidra med kunskap om beslut som är på väg att fattas om byggen, trafiklösningar och sjukvårdens framtid, fakta om hemtjänstens kvalitet, vilka som är skolorna med bäst resultat och dagisköernas längd.

Vi följer spelet i favoritlaget och ger dig tips för att hitta både kultur och nöje i vår närhet.

Gefle Dagblad granskar politik och näringsliv och söker svar på vad Microsofts etablering betyder för oss. Vi ger dig koll på prisläget för din bostad; är det sälj eller köpläge?

Vi ger dig snabba svar på vad som händer när polisen eller brandkåren rycker ut. Vi är på plats vid större händelser; alltifrån invigningen av julbocken, över polisingripanden till kommunvalet. Vi skriver om tragiska olyckor, som de påkörda barnen i Andersberg nyligen, och vi ställer ansvariga till svars om varför ingenting gjorts åt en sedan länge känd farlig trafiksituation.

Men vi behöver bli bättre, och för att bli det behöver vi dig.

Därför publicerar vi idag en enkät där du kan svara på frågor om vad du tycker om oss, och skriva vad du önskar se mer av. Det bästa är att svara på den på gd.se, men den finns givetvis även här i tidningen, dock i något kortare version.

Vad uppskattar du i Gefle Dagblad och på gd.se? Vad tycker du inte lika mycket om?

Genom att svara kan du påverka vad vi ska fördjupa och förbättra. Gefle Dagblad är din lokala tidning, din nyhetssajt. Vi vill lyssna på dig.

Som ny som chefredaktör på tidningen sedan i måndags – Katarina Ekspong heter jag förresten – är jag idel öra.

Du kan dessutom alltid mejla synpunkter direkt till mig: katarina.ekspong@mittmedia.se

PS

Hur lokal är då jag? Nej, jag är inte född i Gävle. Ja, jag har skaffat lägenhet här och flyttar in den 10 december, fram till dess har jag tillfälligt boende. Ja, jag har boende även i Stockholm där min man bor och arbetar. Vi planerar att pendla åt båda håll. Men oroa er inte för min härkomst: Alla kunniga medarbetare de bor, lever och verkar här sedan länge. Och förresten: Ja, jag håller på Brynäs, vilket även min man gör – sedan länge.

Här är länken till enkäten - svarar du har du chans att vinna biobiljetter.