Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha en biogasmack vid Teknikparken

Annons

Svar till Taximan: Det är väldigt angeläget att få till stånd fler tankställen för biogas i Gävle och i regionen. Från Ekogas AB:s sida har vi nu under flera år drivit frågan om etablering av en biogasmack vid Teknikparken. Vi vill se ett centralt beläget tankställe som är väl tillgängligt i förhållande till både E16 och E4.

Insändare: Ge oss en enda anledning att köpa en biogasdriven bil

Tyvärr har det varit många krångliga turer kring lokaliseringen. Just nu ligger detta som ett överklagat detaljplaneärende hos Mark- och miljödomstolen. Vi hoppas få ett beslut under juni 2018.

I dag finns närmare ett 100-tal biogasfordon inom kommunala verksamheter i Gävle. Från Ekogas sida ser vi det som mycket angeläget att det blir både fler biogasbilar och fler tankställen så att vi inte fastnar i en ”hönan eller ägget” situation.

Att omvandla matavfallet till biogas och biogödsel är absolut det bästa möjliga vi kan göra ur miljö- och klimatsynpunkt. Vi kan skapa en cirkulär ekonomi, minska vårt beroende av fossil energi och vår sårbarhet.

Vi hoppas att fler beslutsfattare och aktörer inser detta och medverkar till att vi kan växla ut det mesta möjliga av den biogassatsning som Gästrike Ekogas AB, Gävle Energi AB och Gästrike återvinnare fått i uppdrag att genomföra. Ju fler stadsbussar, fler sopbilar, fler taxibilar, fler kommunala fordon och fler privata bilar som går på biogas desto bättre!

Thomas Engelmark

ordförande i Gästrike Ekogas styrelse

Jonas Hellström

vd Gästrike Ekogas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare