Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill inte sälja Sjömanskyrkan

Vi vill inte sälja Sjömanskyrkan/Musikhuset till en privat intressent med ambitioner att helt förändra inriktning, skriver Vänsterpartiet.

Musikhuset Sjömanskyrkan och dess lokaler används i dag i huvudsak till replokaler, musikstudio för lokala band och innehåller ett café, dvs en kreativ mötesplats. Byggnaden är en av kommunens mest karaktäristiska med sina två torn, sitt majestätiska runda glasfönster och vackra tegelfasad och nu öppnar nästan alla partier upp för en eventuell försäljning av byggnaden. Något som vi i Vänsterpartiet motsätter oss.

Vänsterpartiet vill utveckla Sjömanskyrkan/Musikhuset utifrån nuvarande verksamhet. Bredden av utbud och kreativitet som finns innanför byggnadens väggar är alltför värdefull för kommunen att förlora.

Det här är en unik plats med omfattande verksamhet för många av kommunens medborgare framförallt våra unga. Byggnaden i sig i sin tids-typiska nygotiska arkitektur tillsammans med andra kulturhistoriska byggnader är betydelsefull för många Gävlebor och bör tas hand om på ett varsamt sätt samt behållas i kommunal ägo. Vi vill inte sälja Sjömanskyrkan/Musikhuset till en privat intressent med ambitioner att helt förändra inriktnin

Gin Akgul-Hajo

Isabella Bexell

Tord Fredriksen

Vänsterpartiets kommunstyrelseledamöter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel