Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig fullpoängare för SIF

Efter en tung period med bara en poäng på tre matcher kom äntligen en fullpoängare för Sandvikens IF. Man bortaslog Sandviks IK med 3–0 och då serieledande Piteå tappade poäng tog man in två poäng och avståndet är nu nio poäng. Är det rimligt att tro att det går att plocka in?

– Absolut. Det är sex matcher kvar och vi vill ha dom 18 poängen. Det är i alla fall vår målsättning och för att ta en gammal klyscha så är det en match i taget som gäller, säger tränare Boman.

Man kom till den här matchen med en hel del tongivande spelare borta. Både Jonas Österberg och Hjalmar Öhagen var avstängda och Andreas Sipuri på skadelistan. Och till en början märktes det i spelet. Även om Jimmy Hansson redan efter tio minuter kunde servera Oliver Ekroth fram till 0–1, så var det lite ängsligt spel.

– Det var väl en kombination med att det har gått tungt på slutet och att självförtroendet inte riktigt finns där och att Sandvik gjorde en riktigt bra första halvlek. Dom gjorde det svårt för oss. Vi hade väl en känsla innan matchen att dom skulle kriga så länge dom var med i målprotokollet, säger Anders.

Blott 15-årige Raphael York, som tidigare i somras blev uttagen till landslagsläger, var den som såg till att SIF fick ett välbehövligt ryck med sitt mål i den 80:e minuten. Det här var hans tredje match från start och det första målet i seriesammanhang.

– Det var jätteroligt för honom och ett fint mål dessutom. Han har tagit jättestora kliv på slutet och ser tryggare ut och fokuserar på där han är nu. Är ju ändå ung och kanske inte riktigt håller för 90 minuter i flera matcher men i dag gjorde han det väldigt bra, berömmer Boman.

Han assisterade även till 0–3-målet som Emil Vigren slog in. Tre sköna och viktiga poäng för Sandviken som nu har två raka hemmamatcher i jakten på nya poäng som ska ta dom närmare Piteå.

– Det hoppas jag och tror. Vi vill visa att vi är ett starkt hemmalag och kan vi bara ha lite flyt här på slutet så kan det bli spännande till sist. Vi har absolut inte gett upp det här, avslutar Anders.