Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast att barnen har kul

Det är mycket olyckligt att vårt agerande uppfattats som du beskriver i din insändare.

Föreningen har inte i avsikt att på något sätt ”toppa lagen” i denna ålder och vi följer Svenska ishockeyförbundets riktlinjer för barn och ungdomsishockey respektive Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för barn och ungdomsfotboll.  

Föreningens ambition och avsikt är att spelare ska börja spela i sin åldersgrupp eller efter spelarens mognad vilket framgår i vår broschyr om hockeyskolan, respektive fotbollens dokument ”Mål och riktlinjer”.

Mognaden kan skilja mycket i den aktuella åldern. I sällsynta fall kan situationer uppstå där spelare eller föräldrar av någon anledning är missbelåtna och då hanterar vi normalt detta genom sportansvarig, ledare och föräldrar.

I aktuellt fall, vilket är olyckligt, har varken lagledare eller sportansvarig inom ishockeysektionen eller fotbollsektionen fått någon signal om klagomål eller missnöje.   Aktuell ishockeyspelare är född -04 och har fått spelat med en annan åldersgrupp, då föreningen inte haft ett lag i hans egen åldersgrupp.

Spelaren och hans föräldrar har då blivit erbjuden en plats i sin ordinarie årskull då det från i år finns ett lag i spelarens åldersgrupp där han är bättre nivåanpassad och har bättre utvecklingsmöjligheter.

Övergången mellan lagen har skett i samråd med föräldrar och tränare. Vi hoppas verkligen att han inte tänker sluta med hockey och att situationen löser sig på bästa sätt för spelare, lag och förening.  

Vi tar bestämt avstånd från det som beskrivs om ”toppning” av lag i insändaren och håller absolut med om att det viktigaste är att barnen har kul i sin idrott och kan utvecklas som spelare och individer.  

Den aktuella föreningen

Fotnot: Gefle Dagblad, föräldrarna och den aktuella idrottsföreningen har valt att publicera denna insändare anonymt med hänsyn till pojken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare