Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka får vara sjukskrivna?

Ibland undrar jag vilka som får vara sjukskrivna? Varför det inte gäller lika för alla.

Annons

Lite kort om mig själv, är en kvinna i medelåldern, har arbetat i stort sett sen jag var 18 år. Fick en diagnos för cirka 14 år sedan. Lider av en relativt svår reumatisk sjukdom. Äter flera olika mediciner för det, blir aldrig helt smärtfri. Arbetar heltid med ett kroppsligt krävande arbete. Går regelbundet på reumatologen i Gävle, får sällan nån riktig hjälp tycker jag.

Har jättesvårt att få nån längre sjukskrivning fast jag knappt kommer upp ur sängen vissa dagar, haltande får jag ta mig till mitt arbete. Kämpar på med heltid, är helt slut när jag kommer hem, orkar inte göra mycket alls. Har förklarat det många gånger för min läkare. Men får ingen direkt hjälp.

Till saken hör att en bekant som är några år äldre än mig, har fått en liknande diagnos (lindrigare). Hon har varit sjukskriven i mer än ett år nu utan problem. Vi går på samma avdelning, reumatologen i Gävle. Hon har ett mer stillsamt arbete än vad jag har.

Kan någon förklara detta för mig?

Kämpar tills jag faller

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare