Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken cirkus på Vasaskolan

Många associerar nog ordet redovisning med projektorer och power point-presentationer. Men julredovisningen i Vasaskolans ombyggda gymnastikhus blev rena cirkusen.

Cirkusgymnasiet på Vasaskolan var Nordens första utbildning i sitt slag när den startade för mer än 20 år sedan. Utbildningen har riksintag och flera före detta elever är i dag etablerade artister, exempelvis Johan Wellton och några av medlemmarna i Vazir Varieté.

I går gav de nuvarande eleverna smakprov på vad de har lärt sig. Först ut var några ettor som gjorde ett nummer med akrobatiska och jonglerande tomtenissar.

Klädd i en catwoman-liknande dräkt visade sedan Louise upp avancerad akrobatik i en upphissad ring innan hon blev avlöst av den nonchalanta jonglören Joel.

Nästa artist presenterades som repakrobaten ”Marianne från Norge”. Hon föll tillsynes handlöst mot golvet och fick nog såväl barn som vuxna i publiken att hålla andan innan repet bromsade fallet i sista stund.

Gårdagens julredovisning var helt gratis att titta på.

I dag ges en ny föreställning klockan 15.00.

Erik Wikström