Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken migrationspolitik får den som röstar på S i Gävle kommun?

Likväl måste det vara intressant för en väljare som bor i Gävle kommun och som överväger att rösta på Socialdemokraterna – vilken politik är det som man då kommer att få på det migrationspolitiska området, skriver Lars Beckman, M.

Debatt: Dags för Beckman att sluta ljuga

Vi moderater har sedan 2014 lagt om vår politik på migrationsområdet. Vi har gått tillbaka till den politik som Moderaterna fört i många decennier där vi prioriterar ordning och reda på migrationsområdet.

Den som vill komma till Sverige och arbeta eller driva företag och bli skattebetalare är välkommen att göra det via ett bra system för arbetskraftsinvandring men Sverige har inte fri invandring. Det går inte att kombinera ett av världens mest utbyggda välfärdssystem med att det kommer människor till Sverige som inte kommer in på arbetsmarknaden och arbetar och gör rätt för sig.

Här kommer den nya M-ledda regeringen i höst att ta krafttag för att säkerställa att den som kommit till Sverige också kommer i jobb. Det kommer att vara en kombination av olika åtgärder med såväl bidragstak som sänkta skatter för den med lägst inkomst.

Vi kommer också att föra en politik så att efterfrågan på medarbetare ökar hos företagen och att hushållens efterfrågan av arbetskraft ökar likväl med utbyggt rut och rotbidrag. Vi kommer också att göra om Arbetsförmedlingen så att vi kan förbättra matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande.

För omläggningen av vår migrationspolitik har bland andra riksdagsledamoten Elin Lundgren, S, och många andra socialdemokrater i Gävleborg kritiserat oss våldsamt och vi har kallats både det ena och det andra de senaste åren.

Nu har Stefan Löfven meddelat på en presskonferens nyligen att även socialdemokraterna avser att förändra sin migrationspolitik.

Vi vet inte om det är på riktigt eller om det bara är prat. M har erbjudit socialdemokraterna en överenskommelse för att införa ett nationellt tiggeriförbud som även Löfven har sagt att han ville ha ett tag, men nu vill han inte det längre så vad s anser är svårt att veta. De för en flip flop politik på de flesta områden.

Likväl måste det vara intressant för en väljare som bor i Gävle kommun och som överväger att rösta på Socialdemokraterna – vilken politik är det som man då kommer att få på det migrationspolitiska området. Är det arbetarkommunen i Gävle och Elin Lundgrens politik som i princip förespråkar fri invandring utan kontroll – eller är det den politik som Stefan Löfven hade pressträff om? 

Vi vet att Elin Lundgren och Socialdemokraterna i Gävle har varit mycket aktiva aktivister i att ge de 9 000 unga män från främst Afghanistan rätten att stanna i Sverige trots att de saknar asylskäl enligt våra myndigheters och domstolars prövningar av varje enskilt fall. Det är så man förstör förtroendet för en långsiktigt hållbar migrationspolitik.

Vi moderater säger blankt nej till att ge de 9 000 unga männen rätten att stanna i Sverige. Vi värnar en hållfast migrationspolitik som innebär att den som får ja har rätt att stanna i Sverige – och då försörja sig själv – men vid ett nej ska man lämna Sverige.

Elin Lundgren, vilken migrationspolitik får en väljare som ev röstar på Socialdemokraterna i Gävleborg i riksdagsvalet?  Är det din politik eller Stefan Löfvens?

Lars Beckman, M

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel