Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken vändning av Valbo

Valbo ställdes på lördagen mot serietvåan Kubikenborg. Gästerna från Sundsvall började matchen bäst och tog ledningen.
Men Valbo lyckades sedan vända och vinna med 3–1.

Matchen mot Kubikenborg var en underhållande tillställning med många målchanser. Kubikenborg, som gjort sig kända för en bra defensiv eftersom de inför matchen släppt in sju mål på åtta matcher, började matchen i ett högt tempo. De satte hög press på Valbo och just denna press gav belöning. Ett långt inlägg mot bortre stolpen som Valbos målvakt inte kunde hålla resulterade i att 1–0-målet.

Här kändes det som att gästerna skulle kunna rycka ifrån men istället kom Valbos kvittering. Efter en hörna av Alexander Haglöf dök Alexander Sjöström upp och med en glidtackling lyckades han få in bollen – också den på bortre stolpen.

I den andra halvleken kom Valbo ut som ett helt annat lag. På bara tre minuter hade man skapat två riktigt kvalificerade målchanser, dock utan resultat. Men Valbo hade bra tålamod och fortsatte att skapa chanser.

I den 64:e minuten gav tålamodet utdelning. Valbos forward Johan Sundberg sprang ifrån bortalagets försvarare och förvaltade sitt friläge kliniskt, 2-1. Av bara farten gjorde Valbo också 3-1 endast tre minuter efter Valbos andra mål. Efter 3-1 kunde Valbo stänga matchen och tränaren Andreas Vestin var nöjd med vinsten.

– Jag tycker vi får till vårt spel väldigt bra idag, vi spelar med bra energi och låser matchen på ett bra sätt, summerade Vestin.

Lika roligt var det inte att inför derbyt mot Hofors på torsdag fick Valbo tre avstängningar.