Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket hundliv i Högbo!

SANDVIKEN
Över 2 000 hundar och kanske dubbelt så många hundvänner på två ben invaderade Högbo på lördagen. Gästrikland Kennelklubbs årliga officiella hundutställning lockade hundägare och hundintresserade från hela landet.

Utställningen har under några år arrangerats i Torsåker men arrangörerna har nu återvänt till Högbo.
- Det känns lite grann som att komma hem. Det här är ett jättebra ställe. säger Cissi Lundell, ordförande i Gästriklands Kennelklubb.
De 2 200 hundarna av 200 olika raser tävlar först ras för ras och bästa hund i den egna rasen går sedan vidare till en gruppfinal i tio olika grupper. De bästa i varje grupp gör sedan upp om titeln Best in Show, en tävling som avgörs i dag, söndag, efter de återstående gruppfinalerna.
Planeringen inför den årliga tävlingen har klubben jobbat med länge och OK Hammaren har hjälpt till med att bygga utställningen. Lördagens tävlingar skedde i bästa tänkbara väder och Cissi Lundell hade bara lovord till övers för deltagarna, både de fyrbenta och de tvåbenta.
- Allt har fungerat jättebra. Inga hundar har lämnats kvar i några varma bilar, och hundarna har hållit sams hela tiden.
Och allt handlar inte om att vara bäst. Maria Persson från Gävle tävlade i valpklassen med sin sju månader gamla Old English Sheepdog. Hunden kom femma i finalen och matte var lycklig över den bedriften, och att allt fungerade.
- Han är ett litet busfrö. Står han stilla en halv minut får man vara nöjd.
SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman_gd.se