Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill kämpa för cykelväg

Det bjöds på sommarvärme när "Hela Järbo cyklar" anordnades i Järbo under lördagen. Bland annat cyklade politiker mellan Sandviken och Järbo.

– Vi vill få folk att cykla mer i Järbo, sa Liv Nilsson, från Omställning Järbo som arrangerat evenemanget tillsammans med Naturskyddsföreningen.

– Men vi vill också uppmärksamma att vägen mellan Sandviken och Järbo behöver en cykelväg, fortsatte hon.

Politikerna som deltog i cykelturen anlände något försenade till Järbo lanthandel där ett bord stod uppdukat med kaffe, läsk och bullar.

Bara representanter från Moderaterna och Sverigedemokraterna saknades under cykelturen.

Butiksägarna Mickey och Annika Pettersson grillade korv och hamburgare för fullt till deltagarna.

En av dem var Carl-Ewert Olsson från Centerpartiet.

– Jag cyklade med för att få en uppfattning om hur man kan göra en cykelväg från Sandviken till Järbo. Men att cykla är ju också bra för miljön och en folkhälsofråga.

Efter att politikerna fått i sig en matbit fick de ställa sig vid en mikrofon och bland annat berätta varför de blivit politiker och vilken fråga de ansåg vara viktigast i årets valrörelse.

GD passade på att fråga om de kunde lova att jobba för att få en cykelväg mellan Sandviken och Järbo.

Carl-Ewert Olsson, C, Leif Jönsson, KD, Peter Kärnström, S, Mats Matsson Landsbygdspartiet, Per-Johan Emtell, MP och Bernt Jonsson, V sa allihop att det var något att kämpa för under nästa mandatperiod.

– Men poängen är att det är Trafikverkets sak att bygga den här cykelvägen. Vad jag kan lova är att Miljöpartiet kommer att påverka Trafikverket att bygga cykelvägen, sa Per-Johan Emtell.