Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vill sätta lite perspektiv på pp-spelet..."

Annons

Hej Keb!
Visst vore det önskvärt och bra om Brynäs PP-spel blev bättre.

Men skulle ändå vilja sätta lite perspektiv på det hela. Brynäs är visserligen näst sämst i denna spelform i Elitserien, i skrivande stund.
Men är bara marginellt sämre än de flesta andra lagen. Brynäs har PP% 14,67. VF på en mittenplats i denna spelform har PP 16,85.
Vilket lite avrundat betyder att på 100 PP-försök gör VF c:a två mål mer än Brynäs.
Räknar man med c:a 5 PP-försök i snitt per match, så betyder det att VF gör 0,1 PP-mål mer än Brynäs per match. Så liten är skillnaden.

Hade då Brynäs haft VF:s PP-siffror hade ingen gnällt nämnvärt över lagets PP. Men bara för att de placeras näst sist i en tabell så blir det väldigt uppförstorat, snarare än att titta på avvikelsen i förhållande till motståndarna som alltså är så liten.

Väger vi då in Brynäs stryka i BP samt är svårforcerade i spel 5 mot 5 är inte detta något problem för Brynäs, egentligen, i deras chanser att ta poäng i matcher.
För att ta ett exempel så förra säsongen var Brynäs topplag såväl i PP som BP, laget var även effektivast av alla lag mål/skott.
Ändå blev det sist, p g a uselt 5 mot 5-spel.
Så onödigt att göra en höna av en fjäder, det är helheten som fäller utslag i längden.

-

Skönt med kunnigt folk som kan räkna ut saker och ting och fram lite siffror som förklarar hur det verkligen ligger till.

Själv är jag inget räkneorakel alls, och tar glatt emot dylika uträkningar, som du gjort Micke!

Mer läsning

Annons