Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa brann i Sandviken

En villa på Säljansvägen brann på torsdagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd. Vid åttatiden var branden släckt.

- När vi kom hit trodde jag aldrig vi skulle kunna rädda huset. Det var sådant tryck i branden att takpannorna höll på att lyfta, säger Håkan Andersson, Sandviken-stationens räddningsledare vid Gästrike räddningstjänst.
Villan är ett sommarhus. Vid brandtillfället fanns inga människor i huset.
- Hela undervåningen är utbränd och resten av huset är rökskadat. Som tur var var ingen här så inga personer har skadats, säger Håkan Andersson.
- Vanligtvis brukar vi få backa undan när det gäller sådan här träkåkar och låta dem brinna ned. Men det här gången gick branden faktiskt att släcka. Killarna gjorde ett fantastiskt jobb, tillägger han.
Tre räddningstjänster från Sandviken, Storvik och Österfärnebo bekämpade elden. Vid halv tio-tiden fanns endast en brandbil kvar på platsen. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå under torsdagen.
Fastigheten ligger på Säljansvägen i närheten av Nordgatans anslutning.