Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa övertänd vid Åsbo

(Uppdaterad 13.48) Vid 12-tiden i dag började en villa brinna i Kessmansbo, på Dalenvägen mot Åsbo, nordost om Hedesunda. När brandkåren kom till platsen var villan i det närmaste övertänd.

Annons

De som bor i huset, en kvinna och hennes sexåriga dotter, var bortresta när branden uppstod.

- Ingen person har skadats. Det var en förbipasserande som upptäckte branden och larmade SOS, säger Anders Andersson, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Ett tjugotal brandmän från både Gävle, Hedesunda och Skutskär har arbetat med släckningen. Branden är nu under kontroll och enligt Andersson kommer ett brandkårsteam snart lämna platsen.

Det finns några lador och ett stall en bit bort, men det var aldrig någon risk för att elden skulle sprida sig dit enligt Andersson.

Det är oklart hur branden uppstod. Polisen ska inleda en teknisk undersökning i morgon. Just nu finns det inga misstankar om brott.