Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstörd av brand

SANDVIKENEn villa i på Persvägen i Olsbackaområdet Sandviken totalförstördes i går eftermiddag av en brand. Inga personer fanns i huset när branden startade och ingen kom heller till skada. Vad som orsakade branden, som hade ett mycket snabbt förlopp, var i går kväll fortfarande okänt.

Annons
- Vi vet fortfarande inte alls vad som har hänt. Nu avvaktar vi bara den tekniska undersökningen och hoppas att den tillsammans med fortsatta förhör med målsäganden kan säga något, sa Mikael Hedström, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet gick strax efter tre på eftermiddagen. När räddningstjänsten var på plats, bara några minuter senare, var huset redan övertänt.

-Vi hade inte kunnat rädda det, inte när det såg ut som det gjorde. Det man kan göra då är bara att försöka begränsa branden. Husen står ganska tätt där i området. Grannarna var lite oroliga, sa Kenneth Larsson, räddningsledare.

Under hela eftermiddagen och in på kvällen arbetade räddningstjänsten med släckningsarbetet. Även Storviks räddningstjänst och en tankbil från Gävle fanns på plats.

Det var en bekant till den boende, som av en händelse befann sig i området, som upptäckte branden. Hon kontaktade villaägaren som då, bara en dryg halvtimme tidigare, hade lämnat huset. Tillbaka vid sitt hem kunde han inte göra annat än, liksom de många vittnena, se på när lågorna slukade huset.
- Jag har ingen aning om vad som kan vara orsaken. Jag funderar på om det kan ha något att göra med en ny teve som jag skaffade i går, sa han.

Området kring branden spärrades i går av och platsen har under natten bevakats av vakter. I dag inleds polisens tekniska undersökning.

SOFIA ÖHLANDER