Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstördesi häftig brand

Strax före klockan tolv i går började en villa brinna mellan Åsbo och Dalen söder om Gävle. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd och den totalförstördes i branden. Ingen kom till skada.

Annons

När Erik och Karin Andersson åkte förbi den röda trävillan såg de att allt inte stod rätt till.

– Det var kraftig rök som kom ut från huset, berättar Erik Andersson.

När räddningstjänsten nådde fram en kvart senare var villan redan övertänd.

– När vi kom fram befarade vi att det skulle finnas människor kvar i huset. Men efter en stund fick vi telefonkontakt med de som bor där. De berättade att de var bortresta och att ingen fanns i huset, berättar Per Ringqvist, insatsledare på räddningstjänsten, som bekämpade branden tillsammans med brandmän från Gävle, Hedesunda och Skutskär.

De som bor i huset, en kvinna och hennes sexåriga dotter, åkte under eftermiddagen hem till Dalen för att beskåda förödelsen.

– Huset kommer dessvärre att bli totalskadat, konstaterar Per Ringqvist.

Det finns några lador och ett stall en bit bort, men enligt Per Ringqvist var det aldrig någon större risk för att branden skulle sprida sig. Räddningstjänsten räknade med att eftersläckningsarbetet skulle pågå under hela natten till i dag.

Det är oklart hur branden uppstod. Polisen ska inleda en teknisk undersökning i dag.

– Ingenting tyder just nu på att branden är anlagd, säger polisens insatschef Max Forsström.