Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villan övertänd och tom

En villa på Säljansvägen började brinna i går morse. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd. Vid åttatiden var branden släckt.

Annons

Den brandskadade fastigheten i närheten av Nordgatans anslutning är ett sommarhus som vid brandtillfället var tomt på människor.

– Som tur var fanns ingen här så inga personer har skadats. Hela undervåningen är utbränd och resten av huset är rökskadat, säger Håkan Andersson, Sandvikenstationens räddningsledare vid Gästrike Räddningstjänst.

– När vi kom hit trodde jag aldrig vi skulle kunna rädda huset. Det var sådant tryck i branden att takpannorna höll på att lyfta. Vanligtvis brukar vi få backa undan när det gäller sådana här träkåkar och låta dem brinna ner, tillägger han.

Brandmän från de tre stationerna i Sandviken, Storvik och Österfärnebo bekämpade elden. Vid halv tio-tiden i går förmiddag fanns endast en brandbil kvar på platsen då eftersläckningsarbetet var i full gång.